Screen Shot 2017-10-12 at 15.42.47

Rutte en Wilders gingen vanochtend los op elkaar alsof het een rapbattle was

In de Tweede Kamer bestaat zoiets als het vragenuurtje. Hierin worden uit de losse pols door kamerleden vragen aan elkaar gesteld. Soms serieus, soms niet serieus, soms provocerend. Zoals vanochtend, toen Rutte de aanval opende op Wilders en hem openlijk bekritiseerde voor zijn hypocrisie omtrent het regeerakkoord.

Rutte maakte toen de vergelijking dat Wilders zich gedroeg als een vrouw die eigenlijk niet bemind wil worden, maar dat wel zo laat lijken. Frappant, aangezien Rutte al sinds zijn studententijd berucht single is en dus weinig vrouwelijke interactie gekend heeft. Dit lijkt de voorzitter ook direct op te vallen, die Rutte subtiel roast; maar vervolgens slaat de reply van Wilders alles – hij trekt Rutte’s maagdelijkheid in twijfel met één rake zin.

Heel grappig allemaal, maar feit blijft wel dat dit onze regering moet voorstellen. Jesse Klaver kwam later op de dag nog terug op de issue met een statement waar wij volledig achterstaan. Leuk die grapjes, maar de echte issues worden nog steeds overkeken.