tnosmibfest (31)

SMIB x TNO FEST is misschien wel het belangrijkste evenement voor creatieve jeugd in Nederland

SMIB x TNO FEST heeft in amper twee edities al bijna legendarische status verworven. Yeah, we said it. De energie die afgelopen zaterdag in het Skatepark Noord hing was eentje die wij te weinig voelen. Honderden kids kwamen op het evenement af, vanuit heel Nederland. Wij waren ook aanwezig en we kunnen niks anders dan concluderen dat het misschien wel het belangrijkste en relevantste evenement voor de creatieve jeugd in Nederland is. SMIB x TNO fest biedt een oh zo belangrijk tegengeluid voor de mainstream hiphopcultuur.

tnosmibfest (20)
tnosmibfest (29)

Het evenement werd in amper paar weken tijd op poten gezet, maar dat weerhield de organisatie er niet van om te spazzen op de line-up. Uiteraard stonden alle SMIB leden zelf on stage, aangevuld met bekende namen als Bokoesam, Yung Nnelg én Ronnie Flex. Onder zijn trap alter-ego Flontie Stacks kwam Ronnie naar Amsterdam Noord om het skatepark in een kwartier tijd vakkundig af te breken.

De energie die gepaard ging met de set van Ronnie bleef de hele dag. Keer op keer gooiden mensen zich weer in de moshpit. Bij acts bekend en onbekend werd er gecrowdsurft, gesprongen en geflext – met als absolute hoogtepunt SMIB dat geen spaan heel liet van hun eigen festival.

tnosmibfest (30)

Het fest laat zien dat het soms ongeraffineerd mag. Niet alles hoeft gestroomlijnd te zijn, zolang de energie er maar is. En dat is precies wat SMIB x TNO teweeg brengen: een energie waar Nederland nog te weinig van gezien heeft.

Foto’s door: Vincent King

tnosmibfest (1)

tnosmibfest (2)

tnosmibfest (8)

tnosmibfest (14)tnosmibfest (42)

Bekijk al onze foto’s op onze Facebookpagina.