snoop-dogg-daz-dillinger-dogg-pound-kurupt-2019

Snoop Dogg gaat een vliegtuig vol Westcoast legendes naar Europa brengen

Een Snoop Dogg show is altijd leuk — een Snoop Dogg show waarin hij allemaal Westcoast legendes met zich meebrengt is nu al een classic. Dat is precies wat hij gaat doen volgend jaar met zijn ‘I Wanna Thank Me’ Europe tour. Vrienden als D12, Warren G, Tha Dogg Pound, Versatile en Obie Trice zouden meekomen. De reden van dit gerucht is dat deze mega show nu wordt aangekondigd voor Dublin en Londen — en hopelijk binnenkort ook in onze hoofdstad.

Vorig jaar gebeurde namelijk precies hetzelfde toen het nieuws naar buiten kwam dat de volledige Wu-Tang Clan samen met Public Enemy en De La Soul naar Europa zouden komen. Eerst werden voornamelijk UK steden aangekondigd, en pas later Amsterdam. Uiteindelijk stonden ze afgelopen mei in de Ziggo Dome voor een legendarisch concert.

2fb170c9-ad6e-4d79-a0ba-6fa2fd23ea01
Snoop Dogg’s ‘I Wanna Thank Me‘ tour staat in het teken van zijn 25-jarige carrière. Om die reden bracht hij eerder dit jaar al een album en documentaire uit, een show is zijn volgende stap. De reden van de Wu-Tang Clan show was dan ook het 25-jarig bestaan van hun classic album Enter The Wu-Tang: 36 Chambers. Het zou dus niet gek zijn als hetzelfde gebeurt bij Snoop Dogg, sterker nog – het zou raar zijn als hij en z’n vrienden niét een stop zouden maken in Nederland.

Vorig jaar kochten verschillende Nederlandse Wu-Tang Clan fans kaartjes voor de shows in UK uit angst om het spektakel te missen. Daarvan geleerd hebbende, zouden we je adviseren om nog héél even te wachten met tickets kopen — scheelt je toch behoorlijk wat in reis- en verblijfskosten.