aerial-view-of-soccer-field-1171084

Dit zijn de sport events die nog wel doorgaan

Het nieuws is net naar buiten gekomen dat de sportscholen waarschijnlijk pas om 1 september open mogen. Buitensport mag wel weer, maar officiële wedstrijden dan weer niet. Toch zijn er nog een aantal competities in de fysieke sportwereld die wel doorgaan. Vandaag nemen we je mee langs de sport events die nog wel doorgaan.

In Wit-Rusland voetballen ze rustig door – de Vysshaya League op het hoogste niveau gaan door, net zoals ijshockey en gewoon met publiek. In Rusland en in Tajikistan staat het ook niet helemaal stil, hier houden ze nog basketbalwedstrijden. Om de spelers uit andere landen die normaal gesproken op hoog niveau spelen, toch te voorzien vinden er nu ook FIFA 10 competities plaats voor profvoetballers en een online NBA basketbalcompetitie voor basketballers. Ook zijn er andere online sport events die nog doorgaan:

PDC Home Tour

close-up-photo-of-dart-pins-on-dartboard-1424745

Ook voor darters is er een alternatief; de PDC Home Tour 2020 waar darters vanuit hun woonkamer dartwedstrijden tegen elkaar spelen. Die zijn voor ons gelukkig ook te checken, waar je bijvoorbeeld kon zien dat Luke Woodhouse op 18 april een negen-darter gooide in de game tegen Gerwyn Price. Deze groepsfase van de online dartcompetitie van PDC darts, gaat nog door tot en met 5 mei. Daarna zullen de winnaars dan vanaf 19 mei verdergaan met 32 spelers.

KNHS: online proeven rijden

Ruiters gaan ook door met proeven rijden, maar dan online. Het event is huge, er doen in de proef op 14 mei zelfs 800 ruiters mee aan de proef.

Europese League of Legends

Op 12 juni begint de zomereditie  van de Europese League of Legends, waar op 6 september de grande finale plaatsvindt van de LEC-competitie Summer Split. Dit event zou plaatsvinden in Malmö, of dit dan mogelijk is met de coronacrisis is nog wel even afwachten maar anders kan je altijd nog online meekijken.

F1 Virtual Grand Prix Series

Omdat de Formule 1 races niet door kunnen gaan, hebben ze hier een virtuele race competitie gestart waar echte coureurs van de Forumle 1 aan meedoen. En die kan jij ook bekijken, de eerste wedstrijd vondt al op 22 maart plaats, op 3 mei de vierde race van de virtuele GP van Brazilië en zo gaat het nog wel even door. Helaas alleen geen competitie in Zandvoort voor de F1 Virtual Grand Prix Series, omdat deze sowieso al niet zou voorkomen in de F1 game van 2019.