stolengoods_gotujim

Hoe het Amsterdamse Stolen Goods de gekste ideeën tot leven brengt

Misschien heb je weleens naar de visuals van Boef, Fresku of Bizzey gekeken en gedacht; hoe laten ze die auto’s zo spinnen en hoe komt er vuur uit de grond? Nou, dat waren de jongens van Stolen Goods. Wat begon bij vijf klasgenoten met een afstudeeropdracht, groeide uit tot samenwerkingen met grote namen als Armin van Buuren, Nike en het grootste hardstyle feest in Australië. Deze jongens maken animaties, special effects en filmen videoclips, commercials en trailers. Niks is te gek voor deze innovators – ze zetten al je crazy ideeën om tot vette visuals.

Met hun liefde en passie voor film, animatie, VFX en motion graphics brengen ze elke boodschap over op de juiste manier – wat voor merk of artiest dit ook is. Stel dat Nike het unieke talent van voetballers wil laten overbrengen, dan zijn zij degene die dit visueel maken van concept, tot productie tot aan post productie. Check hieronder een aantal van hun toffe projecten.

Visual Effects voor Bizzey

Stolen Goods werkt vaak samen met Framez – de producers van vrijwel alle Nederlandse hiphop video’s. Voor ‘Hoe Jij Danst’ deden zij de visual effects & compositing. De roze lucht, de vurende vlammen en Bizzey als paspop – dat komt allemaal van hen af.

VFX en edit voor Nike
nike-header-smallIn opdracht van Nike en Wannahaves maakte Stolen Goods voor het populaire Instagram kanaal @433 speciale Nike content voor ‘Lock in Let Loose’. Er was voor dit project nog geen content van Nike, dus het hele concept, de beelden en de animaties maakten zij. De video check je hier.

Visuals voor hardstyle festival ‘Knock Out’ in Australië
WhatsApp Image 2019-12-11 at 11.16.53
Hoewel ze zelf niet echt in to hardstyle zijn, hebben ze wel hele vette visuals gemaakt voor het grootste hardstyle festival van Australië. Afgelopen week vond dit festival voor de tweede keer plaats, waar hun werk te zien was. Hoewel het hier al veels te koud is, was daar in Australië een zomers festival bezig. Hoe ze aan een opdracht kwamen voor opdrachtgevers aan de andere kant van de wereld? Op een feestje ontmoetten ze Wissam, een cameraman die uit Australië kwam. Hij is al jaren bevriend met de eigenaar van het festival, samen bewezen ze dat ze ook deze grote klus kunnen klaren. De eigenaar noemde de visuals ‘Beyond dope’, en terecht.

VFX en animatie voor Tele2 met Gotu Jim

Voor Kevin Boitelle, met wie ze ook voor Boef’s video ‘Draai ‘t Om’ samenwerkten,  maakte Stolen Goods VFX voor een videoclip van Gotu Jim en Tele 2, die zich aanpast aan je databundel. Bewegende wereldbollen, spinnende velgen, een gouden auto en een pratend shirt – ook hier was niks ondenkbaar. Houdt deze mannen in de gaten, want er belooft nog veel tofs aan te komen.