nike-featured

Straatvoetbal heeft weer een toekomst

Voetbal is al eeuwen lang de meest populaire sport op aarde – miljoenen zitten dagelijks aan de buis gekluisterd en nog veel meer wagen zichzelf aan The Beautiful Game. Uiteraard op het veld, maar de puurste passie is terug te vinden op de straat. Daar ligt het begin, én de toekomst, van de sport.

Nike biedt al jarenlang een helpende hand aan de straat. Waar de rest van de wereld naar het gras keek, keek Nike ook naar de pleintjes. Dankzij initiatieven als de Panna Knockout toernooien en Joga Bonito kreeg jong talent een platform en werden de eerste legendes geboren. Onder hen Edward van Gils, de godfather van het straatvoetbal.

In aanloop naar de Europese Finale van het Nike Winner Stays toernooi in Amsterdam, op 13 december, volgen we in deze serie ‘Edje’, Izzy ‘Hitman’ Hamdaoui en FC Losers. Met hen bespreken we het verleden, het heden en de toekomst van straatvoetbal.

Onder hen Nordin, die er persoonlijk voor zorgde dat Edward weer begon te geloven in de volgende generatie.

Als je meer wilt weten over de winnaars en de Winner Stays evenementen van Nike, check dan sowieso de Nike Football App.

Images AMS2-0578