37008BFF00000578-0-image-m-5_1470663910865

Student faked eigen dood om studieschuld te omzeilen

Het valt ook niet mee, jaren studeren, letten op je geld en skeer je studietijd doorkomen. Zodra je dan eindelijk je papiertje hebt kan het feest beginnen, je studieschuld afbetalen. Gezamenlijk hebben Amerikaanse studenten een studielening van maar liefst 1.23 triljoen dollar(!).

Elizabetch Greenwoods is één van deze studenten. Haar studieschuld van 100.000 dollar viel Greenwoods zo zwaar, dat ze besloot haar eigen dood in scene te zetten om onder haar schuld uit te komen.

Greenwood had blijkbaar geen zin om overuren te werken en haar schuld netjes af te lossen. Nadat ze tot de ontdekking kwam dat zij net als sommige slachtoffers van huiselijk geweld ook haar eigen dood in scene kon zetten, besloot ze actie te ondernemen met een nep overlijdencertificaat en een politierapport dat haar dood bevestigde. Ze staakte haar plan omdat ze toch de waarde van haar opleiding in zag. In plaats daarvan schreef ze een boek en besloot ze toch maar braaf af te lossen.

Eerlijkheid duurt het langst maar wie weet is ze door de opbrengsten van haar boek: ‘Playing Dead’ sneller van haar studieschuld af.

Bron: Axed.nl