image1

Swatch en BAPE hebben samen een collectie uitgebracht

Cross-overs hebben de potentie om legendarisch te zijn. Toen South Park en Family Guy een cross-over maakten was het one for the books. Brands wagen zich hier ook regelmatig aan – met wisselend succes. Zo niet bij BAPE en Swatch. Twee giganten die hun samenwerking recentelijk onthulden in Tokyo.

Wij waren aanwezig en spraken met Billy Choi, CEO van BAPE, over Japanse streetwear en natuurlijk over de collab met Swatch.

Hoe verschilt Japanse streetwear in tegenstelling tot anderen?

Japanners zijn erg eigenwijs en kritisch over hun producten. Ze zijn niet zo snel tevreden en dit zie je ook in het maakproces. Designers kijken bijvoorbeeld niet naar wat en hoe anderen het doen, maar focussen zich echt op het creëeren van een eigen stijl.

Hoe is deze collab met Swatch tot stand gekomen?

Swatch is een tof label met een hart voor cultuur en kunst – kijk alleen al naar dit event wat opgezet is. Youngins maar ook oudere generaties worden aangetrokken tot Swatch; het is leeftijdloos. Dit zijn allemaal elementen die wij erg respecteren. Naast dat heeft Japan iets belangrijks in gemeen met Zwitserland, de geboorteplek van Swatch, namelijk het ongelimiteerde streven naar kwaliteit.

BAPE is natuurlijk dicht bij hiphop and straatcultuur. Als je om je heen kijkt naar zie je zoveel unieke gezichten en stijlen — wat creëert deze community?

Zoals ook bij deze collab met Swatch werken we nauw samen met (hiphop) artiesten en kunstenaars. Het is een merk wat erg veel investeert in het upliften van cultuur en het bieden van kansen. De verhalen en emoties die daaruit komen vertalen zich door naar de products. Je draagt niet alleen één item maar een story, een vibe.

Processed with VSCO with av4 preset

Zaterdag 15 juni worden de Swatch X BAPE horloges gelanceerd. De global watch is wereldwijd bij zowel de fysieke als de online stores van Swatch te koop. Tevens kan je hem vanaf morgen ook coppen bij Solebox in Amsterdam.

De City watches (Paris, NY, Bern, Tokyo, London) zijn exclusief online verkrijgbaar. De City watches zijn per stuk namelijk, in referentie tot het geboortejaar van BAPE, gelimiteerd tot 1993 pieces. Wees dus scherp.

Swatch foto I Swatch foto II Swatch foto III Swatch foto IV Swatch foto V Swatch foto VI