the_matrixl

The Matrix krijgt een reboot

Je favoriete filmproducent Warner Bros komt weer met een hoogstandje; Er gaat werk gemaakt worden van een reboot van The Matrix. De filmserie wiens special effects er voor zorgde dat de Limbodans nooit meer hetzelfde werd. De verwachtingen lopen natuurlijk hoog op wanneer men in afwachting is van de terugkeer van de Amerikaanse sciencefiction trilogie op het witte doek. Al moet er wel rekening gehouden worden met een frisse start.

De Wachowski-zusjes (die vroeger als ‘de broers’ door het leven gingen, maar van geslacht zijn veranderd), die de originele trilogie regisseerden en schreven, zullen namelijk niet bij dit project betrokken zijn. Producer Joel Silver zou wel benaderd zijn. Naar verluidt gaat Warner Bros om de tafel met Zak Penn, auteur van verschillende Marvel films als The Incredible Hulk, The Avengers en X-Men: The Last Stand. Er is ook gepolst naar de interesse van Keanu Reeves, maar hij heeft al aangegeven dat hij alleen werkt met de zusjes, helaas dus. De hoofdrol lijkt te zijn weggelegd voor Creed-ster Michael B. Jordan.

Mocht je nou nog nooit gehoord hebben van The Matrix of gewoon craven naar een dosis nostalgie op je beeldscherm, voilà: