msn-messenger-1547740795

Tien dingen die je je maar al te goed herinnert van MSN

Voor de tijd van WhatsApp, Instagram en Snapchat was er een andere manier hoe we communiceerde via internet. Ouderen hadden email, wij waren als jongeren al iets verder met MSN. We konden middagen achter onze computer spenderen om buzzers te sturen op MSN. Let’s get back in time met de tien MSN dingen die je doen denken aan vroeger, toen alles nog beter was.

De ‘ik ben offline’ functie
Vroeger had je gewoon een offline functie. Tegenwoordig wordt je gelijk gevuurd wanneer je online bent en je reageert niet op die ene irritante vriend. Op MSN kon je instellen dat je voor anderen offline was terwijl je eigenlijk online was. Super handig.

Buzzen
buzzermsn
Als je even niet reageerde kon je snel iemands aandacht krijgen met de buzz functie. Je liet het beeld trillen van de ontvanger totdat diegene reageerde op je berichten. Ook leuk wanneer je gewoon iemand lekker wilde irriteren.

Creatieve gebruikersnamen
Mensen gingen helemaal los met het kiezen van gebruikersnaam, vooral wanneer ze net verkering kregen. Ook moest iedereen weten wie je beste vriendin was, en ontstonden gebruikersnamen als ‘_Laura_X_Jasmijn_’ en ‘Sam<3’.

Afkortingen
Op MSN ontstonden ook een beetje de afkortingen van de meest simpele dingen als ‘hvj’ ‘LOL ‘en ‘hgh’. Ook waren sommigen niet bang om tegen hun grote liefde ‘wjnmk’ te zeggen. Cringe.

Brb
De tweet hieronder zegt wel genoeg.

Het was nooit saai
Je kon je moeilijk vervelen met MSN. Als je in de avond niet naar buiten mocht dan kon je alsnog met je vrienden praten, iets wat iedereen wel wilde. Het avontuur eindigde helaas wel wanneer je moest uitloggen van je moeder en naar bed moest.

Winks
Schermafbeelding-2018-06-28-om-17.26.12
Deze irritante plaatjes namen je hele beeldscherm over. Super vervelend, maar toch wel leuk als je er aan terug denkt.

Laten zien wat je luisterde
In een soort van status vorm kon je laten weten naar welk liedje je luisterde. Om super cool te doen zette je daar 50 Cent neer zodat al je vrienden konden weten dat je van stoere muziek houdt.

De ondertekst waar je lyrics kon plaatsen
In je bio kon je een soort ondertekst zetten waar je kon laten weten hoe je je voelde op dat moment. De meeste mensen gebruikten deze optie om lekker te zingen (soort van zingen eigenlijk) en plaatsten hier hun favoriete songteksten. Soms twijfelde je of het nou een lyric was of niet wanneer je het liedje niet kende. Beetje verwarrend soms.

Een webcam hebben
msn-messenger-webcam-herinneringen-generatie-outlook
Je was eigenlijk pas echt cool als je een webcam had zodat je zulke profielfoto’s kon maken als hierboven. Ook kon je dan natuurlijk chatten met beeld, het coolste wat er was.