30300767585_650322298e_b

Deze toffe fotospots in Amsterdam zijn het checken waard

Amsterdam zit vol met hotspots en populaire Insta-waardige fotospots waar je terecht kan voor een shoot. Sommige zijn alleen wel echt uitgespeeld, ga bijvoorbeeld maar niet naar de ‘Wake Me Up When I’m Famous‘ muur. Vandaag delen we een aantal toffe locaties die het checken wel waard zijn. Zo hoef je alleen nog maar naar een aantal plekken te gaan, en geen zoekwerk meer te doen. De toffe fotopots in Amsterdam vind je hieronder.

Filmmuseum EYE
30300767585_650322298e_b
Het EYE staat aan het water en is met zijn architectuur een bijzondere plek voor foto’s. De trap kun je gebruiken voor close-up foto’s, maar van een afstand met het hele gebouw op de foto werkt het ook goed.

China Town Markt 

Schermafbeelding 2019-09-11 om 15.34.48

Het is niet per se China Town in Amsterdam, aangezien er ook genoeg Thaise, Indonesische en Maleise winkels en restaurants zitten maar dit is wel een fotogeniek buurtje. Er zitten nog veel oude gebouwen maar ook nieuwe toffe merken die er gevestigd zijn wat zorgt voor een mooie mix op de foto.

Hortus Botanicus

Amsterdam-Hortus-Botanicus-008-binnenlocatie-trouwfotos

Als je verschillende achtergronden wil gebruiken, is dit wel een goede optie. Hoewel de roze muur daar wel echt een beetje uitgekauwd is. Je hebt er veel planten, bruggetjes en een park dus je hebt genoeg andere keus en het is er lekker licht.

Metrostation Amsterdam Centraal – Noord-Zuidlijn763

Je zou er misschien niet meteen aan denken om te fotograferen in een metrostation, maar het nieuwe gedeelte van Amsterdam Centraal richting de Noord-Zuidlijn is best fotogeniek. De roltrappen zijn mega hoog, de belichting is mooi en de lijnen en pilaren zorgen voor een cool effect.

Phytonbrug
Lovely_high_rise_pedestrian_bridge_(hoge_brug_or_Python_bridge)_since_2001_over_the_harbour_(Spoorwegbassin)_on_top_of_the_Piet_Hein_tunnel_Amsterdam_-_panoramio

Deze brug verbindt de Panamakade op het schiereiland Sporenburg met de Stuurmankade op het Borneo-Eiland en is met de ligging nog niet zo populair bij toeristen, dus je kunt hier gerust even shooten.

NDSM-werf

Mart-Art-Not-Money
Deze moesten we wel noemen. Met alle street art, industriële look en het water krijg je sowieso een paar mooie plaatjes.

Magna Plaza
Schermafbeelding 2019-09-11 om 12.51.33
In Magna Plaza kan je heel mooi binnen fotograferen. Vooral in de winter wanneer er kerstverlichting hangt, maar ook in de rest van het jaar door alle bogen en pilaren.