IMG_0054

TOMMY JEANS geeft terug aan sor met ‘Support Our Sound’ collectie

De afgelopen periode is op zijn zachts gezegd ‘raar’ geweest voor artiesten. Door corona vonden er geen normale shows meer plaats, waardoor ze veel inkomen mis hebben gelopen. TOMMY JEANS wil wat terug doen voor upcoming artiesten die geraakt zijn door COVID19. Dat doen zij door ‘Support Our Sound‘: een TOMMY JEANS collab met artiesten zoals sor, waarvan de opbrengsten van de collectie naar de artiest zelf gaan.

IMG_0062

We spraken met sor – die tijdens de shoot en het interview geflankeerd werd door zijn groep Black Acid. We spraken hen over de collectie zelf, de gedachten hier achter en hoe zij de corona-periode heeft ervaren. Over het initiatief vertellen ze: “Het is een dope concept, TOMMY JEANS is echt involved. Blijkbaar caren ze om ons. Tijdens corona is iedereen creatief gaan nadenken, en dat pakken zij goed op.”

‘Support Our Sound’ collectie

IMG_0056

De collectie bestaat uit een hoodie, sweater en T-shirt gemaakt van overstock TOMMY JEANS items.  sor: “De witte hoodie is mijn favoriet. De grijze trouwens ook wel. Ik draag zelf ook vaak hoodies, dus dat komt goed overeen. Zou ook wel hard zijn om een broek te hebben van de collectie, of een bucket hat of een pet. Met denim, voor Denim Damy.” Op elk item is een patch geborduurd, die gemaakt is door ‘A Beautiful Mess’. Dit is een instantie die met vluchtelingen werkt, zodat zij een veilige werkspace hebben en makkelijk in de maatschappij kunnen stappen. Black Acid vindt dat een goede toevoeging aan het concept: “Dat is echt hard. Ze zijn dus niet alleen geinteresseerd in hiphop-artiesten, maar ook nog eens in maatschappelijke doelen. En het is geen child labour dus, gelukkig.”

Impact van corona

IMG_0057

sor ervaarde de corona-tijd als een kans voor een ‘reset’: “De afgelopen periode heeft veel impact gemaakt, we zijn nog closer geworden. We hebben creatief na moeten denken over business. Maar we hebben vooral onze blessings gecount: we zijn gezond, we hebben elkaar. Dat is het belangrijkste.” De groep heeft in het begin elkaar een maand niet gezien. Dashaeno:“Oja, dat dacht ik nog. Ik heb je tantoe lang niet gezien. Ik heb je gemist man, Smitty.” Wat ze ook gemist hebben, is het echte contact met fans. “Wat we het meest missen aan fysieks shows, is het contact met fans. Die energie, elkaar kunnen aanraken; de hele sfeer is weg. De vrijheid is weg. “ Wel hebben ze een nieuwe manier van contact uitgevonden: “We zijn meer gaan reageren op DM’s. Daar kan je wel iets aan over houden, want nu zijn we gewend aan digitaal contact, dat gaat straks na corona wel blijven.”

IMG_0054

Als ze even in de toekomst kijken, dan zou de groep het liefst op WOO HAH! staan: “Iedereen is daar, gewoon compressed. Dat is toch wel de show van het jaar.” Als Black Acid die eerste show post-corona zou moeten omschrijven dan zou het bestaan uit: “Geen stem meer, een knieschuif uit de kom, dronken worden en stagediving. Want je mag elkaar dan weer aanraken. En te laat komen, dat je zo hyped bent dat je gewoon te laat komt.”

Support your locals

IMG_0058

Mochten de boys zelf iets terug kunnen doen voor een ander, dan zou dat voor nieuwe artiesten zijn: “We zouden vragen hoe het met ze gaat, echt in gesprek met ze gaan en ze tools geven om het te laten lukken. Dat proberen we nu ook al te doen, bijvoorbeeld door support acts in te zetten tijdens (livestream) shows. Deze tijd is voor iedereen taai, of je nu klein of groot bent. Mensen die hun best doen en hardgaan, die willen wij ook gewoon supporten.”

De volledige TOMMY JEANS x Sor Support Our Sound capsule is vanaf vandaag online verkrijgbaar.

IMG_0053