LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 16: A model walks the runway TOMMYNOW London Spring 2020 at Tate Modern on February 16, 2020 in London, England. (Photo by John Phillips/Getty Images for Tommy Hilfiger)

Tommy Hilfiger showt inclusieve lentecollectie met Lewis X H.E.R. tijdens London Fashion Week

Afgelopen weekend vond London Fashion Week plaats, het event waar gevestigde en opkomende brands hun nieuwste items laten zien voor het volgende seizoen. Ook Tommy Hilfiger was hierbij aanwezig, om de Spring 20 collecties met o.a TOMMYXLEWIS SP20 EN TOMMYXLEWISXHER te presenteren in Tate Modern. Ze lieten naast de classic Tommy Hilfiger items ook collabs met Lewis Hamilton en H.E.R. zien. Niemand minder dan Naomi Campbell mocht de show als verrassing openen, en wij waren erbij.

SS20 TOMMY HILFIGER LONDON FASHION WEEK 02/16/2020

De show in Tate Modern begon met een groep dansers en zangers die in het donker onder een spotlight stonden. Daarna verscheen de iconische Naomi Campbell, waarna de rest van de modellen haar volgden. Lukka Sabbat verscheen als tweede op de catwalk. We zagen meteen de gevarieerde looks met neutrale tinten afgewisseld met neon, wat reflecteerde onder het blauwe licht. Er waren items als joggingpakken, biker shorts, hoodies, shirts, jackets en accessoires.

EventAtmosphere01-jpg

De nieuwe collectie draait om duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit. Dat zag je dan ook tijdens de fashion show – alle kleuren, maten, leeftijden en vormen waren te zien met modellen als Winnie Harlow, Halima Aden en Lennon Gallagher. De lentecollectie is voor meer dan 75 procent duurzaam door middel van organic cotton, gerecyclede materialen en het verminderen van waterverspilling tijdens het kleuren van denim. De items zijn allemaal unisex en verkrijgbaar in kleine en grote maten waardoor het ook echt gemaakt is voor iedereen.

SS20 TOMMY HILFIGER LONDON FASHION WEEK 02/16/2020

Het is de vierde keer dat Tommy Hilfiger samenwerkt met Lewis Hamilton en dit keer mocht hij nog iemand kiezen om de collectie mee uit te breiden. Hij koos voor Grammy-winnares H.E.R., wie de collectie voorzag van edgy streetwear items met haar signature. De show eindigde met alle modellen bij elkaar waarbij Tommy, Lewis en H.E.R. voorop liepen. Onze favoriete items check je in de swipe-post hieronder en als je wil weten hoe het er backstage aan toe ging, check dan ons ‘FASHION WEEK’ hoogtepunt.

Op 29 februari komt Lewis Hamilton naar de Bijenkorf in Amsterdam voor een exclusief event waarbij hij zijn favoriete items van de nieuwe TommyXLewis capsule laat zien. Houdt de Instagram kanalen van o.a Défano Holwijn, Bilal Wahib en Selma Omari in de gaten want je kan hierbij zijn – inclusief een meet en greet met Lewis himself.