U.S. President-elect Donald Trump and musician Kanye West pose for media at Trump Tower in Manhattan, New York City, U.S., December 13, 2016.  REUTERS/Andrew Kelly      TPX IMAGES OF THE DAY

Trump ontkent zijn betrokkenheid bij Kanye’s run voor het presidentschap

Kanye en Trump hebben een complexe relatie met hele publieke ups en downs. Ye toonde eerst love voor Trump door hem te bezoeken in het Witte Huis met MAGA-pet en alles. Trump vertelde toen dat hij Kanye mocht en dat Kanye altijd aardig voor hem is geweest. Is het dan zo ondenkbaar dat Trump nu een handje heeft in Kanye’s run voor het presidentschap?

Ze zouden dan dus eigenlijk tegenstanders zijn, maar Kanye kan sowieso al niet winnen. Hij heeft daarvoor al teveel deadlines gemist om op de ‘ballot’ te komen en daardoor mee te doen in de stemrondes. Volgens Vice heeft Lane Ruhland (een advocate die meewerkte aan Trump’s campagne) onlangs het papierwerk ingediend om Kanye op de ballot van Wisconsin te krijgen.

Zij is slechts één van de namen die Kanye’s campagne fixen en dit ook voor Trump hebben gedaan. Daarom wordt in Amerika ook wel beweerd dat ‘a vote for Kanye, a vote for Trump’ is. Trump ontkent (natuurlijk) iedere betrokkenheid.