Trump-lemon

Trump overtreft zichzelf, noemt Afrikaanse landen ‘shitholes’

Het lijkt moeilijk om jezelf elke dag in domheid te overtreffen, maar voor Donald Trump is het de gewoonste zaak van de wereld. Tijdens een vergadering met verschillende senatoren, waarbij gesproken werd over Afrikaanse en Carribische landen, deed Trump enkele opmerkelijke uitspraken.

„Waarom komen al die mensen uit shithole countries hier naartoe?”, vroeg hij zich hardop af tijdens een vergadering met Republikeinse en Democratische senatoren, zo melden het persbureau AP en The Washington Post. In de meeting ging het over tal van Afrikaanse landen en Haïti en El Salvador.

Trump en zes senatoren bespraken de situatie rondom immigranten uit die landen. Enkele senatoren wilden bescherming voor de immigranten en in ruil daarvoor zou er geld vrij gemaakt worden voor de muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. Trump kon zich niet vinden in het op tafel liggende voorstel en pleitte voor meer immigranten uit landen zoals Noorwegen.

Ja, je leest het goed: Trump wil meer witte immigranten, de rest mag stikken.

Het Witte Huis heeft inmiddels een verklaring afgegeven, waarin het de uitlating van Trump niet ontkent. „Verschillende Washingtonse politici hebben gestreden voor andere landen, maar Trump strijdt voor de Amerikanen. Trump accepteert alleen een migratiedeal, die niet van invloed is op onze economie en geen terroristen het land in laat. Trump vecht ervoor om ons land alleen hen te laten verwelkomen, die ons land sterker maken en die zich hier makkelijk aanpassen. Hij zal dergelijke zwakke en gevaarlijke kortetermijnvoorstellen de deur wijzen als ze de levens van de hardwerkende Amerikanen belemmeren en daarmee ook immigranten die via legale opties het land in willen ondermijnen.”

Het is de laatste uitspraak in een lange lijn aan racistische uitspattingen van de slechtste president van het Westelijk halfrond. Kijk maar even mee.