Screen Shot 2017-01-11 at 14.38.26

Ugly God is de nieuwe favoriete rapper van het internet

Het internet lijkt een nieuwe favoriete rapper te hebben gevonden in de naam van ‘Ugly God’ – een rapper die zijn eigen muziek ‘trash’ noemt: “ik ben off-topic, ik zeg random shit, het is gewoon ordinaire trash.”

De 20-jarige rapper die zichzelf omschrijft als meme-rapper gebruikt dan ook opvallende lyrics: “I’m a Pornhub specialist / Booty squishy like a jellyfish”. Zijn tracks gaan over waar de meeste tieners zich mee bezig houden: masturbatie, konten en cartoons. Dit kan dan ook wel eens de reden zijn voor de snel toenemende populariteit van de rapper, want op Twitter, Instagram en SoundCloud heeft de Ugly God in totaal al meer dan 700 honderdduizend followers.

“Mijn grill is fake, al mijn juwelen zijn fake. Fake is het nieuwe cool. Ik vertel je dat al mijn shit fake is, dat is hoe ik real met je ben. Fake is het nieuwe real.”

Op SoundCloud heeft de rapper inmiddels een hoop uploads, maar een echte ‘officiële’ release is er nog niet. “Ik ben al acht jaar bezig met de ‘Booty Tape’, misschien komt de tape morgen uit, misschien duurt het nog acht jaar.”

Ondanks dat we nog geen officiële grote releases van de rapper kennen, heeft Ugly God op de onderstaande track al wel meer dan twintig miljoen views te pakken.

Wat ons betreft past Ugly God dan ook prima tussen het nieuwe segment rappers die momenteel de rapgame bestormen. Ugly God maakt het niet uit wat je van hem vind – en heeft er bewust voor gekozen om een ‘underground’ rapper te blijven: “mensen hebben mainstream artiesten gevormd, hierdoor zijn ze niet zo eerlijk als ze zeggen dat ze zijn. Ik hoef me niet druk te maken over wat ik zeg en ik kan rappen wat ik wil.” 2017 kan zomaar eens een bijzonder jaar worden voor Ugly God.