verjaardag

Zo weet je zeker dat je verjaardag geen flop wordt

Het leven is een feest, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen. En dat geld natuurlijk ook voor je verjaardag. Was je toevallig van plan een verjaardagsfeestje te geven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag uit de brand, met deze tips weet je zeker dat je verjaardag geen flop wordt.

Aller eerst is het belangrijk om je te kijken naar welk seizoen je jarig bent, een barbecue in de tuin op een typische herfstdag is misschien niet ideaal, maar zeker niet onmogelijk. Je kunt bij koud weer je tuin/balkon/terras warm en cozy maken door bijvoorbeeld warmtelampen, een partytent, kussens en dekens.

Een (tuin)feestje is natuurlijk geen feestje zonder drank, je kan het zo bont maken als je wilt maar de standaard is vaak wel goede bier en chardonnay. Eerder schreven we al wat de gouden regels waren voor de ultieme huisfissa, ook met tips over hoe je kunt besparen op drank doormiddel van een bier aanbieding.

Voor een gezellige verjaardag hoef je natuurlijk niet thuis te blijven, zeker niet als je in de lente of zomer jarig bent. Een gezamenlijke picknick in het park is in dat geval een prima optie. Mits het niet regent, want het blijft natuurlijk Nederland. Maar ook op een regenachtige dag hoeft je verjaardag niet te floppen. Je kan er voor kiezen om met je vrienden of familie wat te gaan eten bij een restaurant of een ander leuk activiteit.

Ook belangrijk is het gezelschap die je kiest,  wees strict op je ‘good vibes only’ policy en nodig vooral geen pretverdervers uit. Maar als iedereen nou eenmaal in de feeststemming is op jouw verjaardag hoef je je daar natuurlijk geen enkel zorgen over te maken.

Een feestje thuis of op locatie is natuurlijk niks zonder goeie muziek, om jezelf te voorzien van goeie tunes in de juiste setting heb je veel opties. Is het bijvoorbeeld een groot huisfeest met veel gasten, dan is het misschien een idee om een DJ te laten draaien. Zo weet je zeker dat je feestje niet plotseling stil komt te vallen.

Al draait de beste DJ van het land, als de setting van het geluid niet slapped kan je maar beter inpakken. Daarom is het belangrijk dat je de juiste boxen en apparatuur hebt en het goed van stroom voorziet. Lees hier een paar handige tips over hoe je het beste haalt uit je boxen.

Met een kleiner feestje met een besloten groep kan het leuk zijn om bord- en kaartspellen te spelen, denk aan 30 seconds, monopoly, of een gezellig drankspel.

Je kan je gasten natuurlijk niet laten verhongeren, daarom is het een MUST om wat snacks en hapjes op een tafel te hebben. Je kan het zo bont maken als wilt, huur je een cateraar in, laat je je moeder ploegendienst in de keuken draaien, of hou je het gewoon bij zoutjes?

Mocht je er nog steeds niet helemaal uit komen, lees dan hier de gouden regels voor de ultieme huisfissa.