joint-rolling-hacks-101

Dingen die je herkent als je vroeger jonko rookte in je schoolpauzes

Je middelbare schooltijd is ongetwijfeld de meest zorgeloze tijd van je leven. Je hebt redelijk veel vrije tijd, je ouders zorgen en betalen nog voor je en vrijwel je enige zorgen zijn puisten en vervelende klasgenoten en docenten – dus wat ga je doen? Juist: jonko roken op school. Met rode ogen in de les zitten naast je beste mattie, terwijl je hoopt dat je je lachkick kan uitstellen tot de bel gaat. Good times. Dit zijn dingen die je herkent als je vroeger jonko rookte in je schoolpauzes:

Axe Deodorant
AXE-Deodorant-Body-Spray-600x600

Let’s face it: je enige zorg was niet gepakt worden door de docent. Gelukkig had je eerder die dag gym, dus kan je je nog herinneren wie uit je klas welke geur Axe deodorant had. Eventjes het halve busje leeg sprayen en je ruikt weer precies hetzelfde als de rest van je klas.

Onopvallend wegsneaken
Smoking-Weed-in-Public

Het is waarschijnlijk niet heel onbekend dat je jonko rookt. Stoners zoeken elkaar op op de middelbare school, want ze zijn in de minderheid. Daarom moest je zo lowkey mogelijk wegslippen, want als andere stoners je zagen lopen naar het bekende steegje om de hoek van de school, was je de lul en moest je sowieso een paar hijsjes van je voorgedraaide inleveren. Als je dat namelijk niet deed, hoefde je geen seconde te wachten voordat ze de welbekende “Ik geef jou ook altijd!” op je gooiden.

Draaien…
joint-rolling-hacks-101

Over voorgedraaide gesproken: niet veel mensen kunnen al rookbare jonkos draaien op de middelbare. Daarom is het altijd een taak op zich om de perfecte draaier te vinden, die toevallig hetzelfde rooster heeft of die savage genoeg is om te spijbelen. Als je deze persoon nog niet gevonden heb, dan moet je het helaas voorlopig doen met de haarlak en teennagel jonkos die de lokale coffeeshop verkoopt.

Tussenuur?
agenda-calendar-dates-273153

Het was altijd fijn wanneer er een les uitviel maar als een uitvallende les overliep in een pauze, dan was het eigenlijk net als 4/20 voor elke stoner. Naast je tijd kunnen nemen om rustig te roken kan je ook nog eens een frikandelbroodje en blikje slammers halen bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Win win.

Creatief denken
tip4-720x479

Mensen die jonko roken, zijn vaak creatieve mensen. Nu is het eigenlijk de vraag of het komt door de jonko, of het komt door de situaties waarin je jezelf gooit als je jonko rookt. Iedereen heeft wel eens zonder tip of vloei gezeten, en op zulke momenten komt je creatiefste zelf naar boven. Als je nog geen schoolboek of pakje sigaretten hebt gescheurd om een tip te maken, heb je dan wel ooit op school gerookt?

Voor de coffeeshop staan
 width=

Misschien je grootste zorg van je hele middelbare school periode: je bent nog geen 18. Een nep-id is bestemd voor de elite (en chicks) en je baardgroei is waarschijnlijk ook nog niet waar het moet zijn. Wat doe je dan? Je gaat voor de coffeeshop wachten, tot je iemand vindt die zo aardig is om ook voor jou te halen. En dan het liefst iemand die niks uit je 5je bubbel haalt. Waar was je toen ik stond in de regen?!