Extase

Vijf tips van een seksuologe om als vrouw makkelijker tot een orgasme te komen

Seks kan heel leuk zijn en hoogtepunt van leuke seks zou een orgasme moeten zijn. Waar mannen vrijwel nooit moeite ervaren dit hoogtepunt te bereiken, is het bij vrouwen vaak een lastiger verhaal. Vandaar deze vijf (oké, soms wat voor de hand liggende) tips die je als vrouw op pad helpen richting dat hoogtepunt.

1. Maak je niet te druk over het klaarkomen
stress-391659_960_720
Dwing jezelf niet tot een orgasme, dit werkt namelijk contraproductief. De druk die je jezelf oplegt, duwt je namelijk eerder verder van het hoogtepunt dan dat het je dichterbij brengt. De druk en stress zorgen ervoor dat je brein te druk is met andere zaken, waardoor het hoogtepunt tijdens de daad niet bereikt zal worden.

2. Wees mentaal scherp en aanwezig
hands-993086_960_720
‘Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis zelf.’ Stel jezelf en je zintuigen open en besteed aandacht aan elke aanraking. Naast aanraking kun je volgens de seksuologe ook gebruik maken van andere zintuigen zoals je neus via geur en je oren via muziek.

3. Wees nuchter
20119543265_57b194069f_b
Jazeker, een paar drankjes of een paar hijsjes kunnen er net voor zorgen dat jij je wat vrijer voelt tussen de lakens. Daar staat tegenover dat je niet mentaal niet meer scherp bent en je dus niet kunt focussen op de prikkels die jouw zintuigen je afgeven. High of dronken worden, werkt je in die zin dus meer tegen dan dat het je vooruit helpt.

4. Neem je tijd
take your time
En vraag je vriend/lover/one-night-stand ook zijn tijd te nemen! Een gemiddelde vrijpartij in Nederland duurt zo’n schrikbarende 8 tot 12 minuten, de kans is groot dat het je in dat tijdsbestek niet gaat lukken tot een climax te komen. Krik dat gemiddelde dus wat op, zorg voor goed voorspel, neem je tijd om in de mood te komen, opdat je een half uur laten klaar kunt komen.

5. Hulpmiddelen als glijmiddel zijn zeker toegestaan
gezell
Er heerst een groot taboe rond bepaalde hulpmiddelen en met name rond het gebruik van glijmiddel, terwijl er absoluut no shame in zit dit soort hulpmiddelen te gebruiken. De naam zegt het al; hulpmiddelen zijn er om jou te helpen en in dit geval om je te helpen klaar te komen. Best belangrijk. Dus trek die doos onder je bed vandaan als je op het punt staat het te doen en maak er wat moois van.

Fijn weekend verder!