IMG_2155

Volgens onderzoek leef je langer als je pittig eet

Hou jij van pittig eten? Vanaf nu weet je dan ook dat je hierdoor wel eens langer zou kunnen leven:  dit onderzoek associeert rode hete pepers namelijk met een langer leven.

Een groep onderzoekers aan de universiteit van Vermont keek voor het onderzoek naar de resultaten van een grootschalige gezondheidsenquête – en vergeleek de sterftecijfers en de gerapporteerde rode hete chilli pepers consumptie van 16 duizend deelnemers die gevolgd werden voor 23 jaar. Uit de cijfers bleek dat de deelnemers die zeiden regelmatig chilli pepers te eten minder vaak stierven aan een hartaanval of beroerte, tegenover de deelnemers die geen chilli pepers aten.

De auteur van het onderzoek, Mustafa Chopan, zegt dan ook dat chilli pepers of heet voedsel een aanbeveling in het dieet van mensen zou kunnen worden.

Chopan is vervolgens met professor Benjamin Littenberg opnieuw de data gaan inspecteren en kwam tot de volgende ontdekking: deelnemers die aangaven hete chilli pepers te eten hadden vaker een lager cholesterol level, minder vaak een hoge bloeddruk en aten vaker groenten en vlees.

Volgens de onderzoekers zou het kunnen zijn de stof die de pepers heet maken, ‘capsaicin’, positieve effecten uitoefent op het lichaam.