pexels-photo-271082

Volgens dit onderzoek is suiker net zo verslavend als cocaïne

Drie onderzoekers hebben voor de nodige ophef gezorgd door een artikel te publiceren waarin wordt gesteld dat suiker net zo verslavend is – en ernstige gevolgen kan hebben – als cocaïne. Let wel, het artikel is nogal ‘wetenschappelijk’, dus wees voorbereid op wollig en ingewikkeld Engels. De onderzoekers stellen in het artikel dat de hersenen en het gedrag op dezelfde manier worden beïnvloed door suiker en drugs. Dit wees volgens hen data van dieren uit.

De wetenschappelijke wereld is de wetenschappelijke wereld niet als er direct tegenargumenten worden geponeerd. Het meest gehoorde argument is dat de inname van suiker inderdaad een gewoonte kan zijn, maar nooit zo verslavend kan zijn als drugs.

Het is overigens niet de eerste keer dat suiker met drugs in verband wordt gebracht. Daarin werd overigens wel gevraagd om nader onderzoek – but well, dat staat in elk onderzoek, dus dat zegt ook niet alles.

Mocht jij verslaafd zijn suikers (via chocola, snoep, frisdrank, of whatever), dan hebben we alvast wat voorwerk voor je klaar staan.