Schermafbeelding 2017-05-19 om 15.57.41

Volgens onderzoek zorgen veel selfies met bae voor een kapotte relatie

Hoogstwaarschijnlijk kom je wanneer je scrollt door je timeline altijd dat ene koppel tegen. De twee tortelduifjes die dagelijks selfies plaatsen zijn om gek van te worden. Gelukkig kan de wetenschap dat deze twee het waarschijnlijk toch niet lang volhouden je op de been houden.

Want wat blijkt uit onderzoek, Likes-Geile-Instagram-stelletjes zijn gedoemd om te mislukken. Het onderzoek genaamd “Can You Tell That I’m in a Relationship? Attachment and Relationship Visibility on Facebook” keek naar hoe men de perceptie van anderen probeert te vormen op sociale media.

In principe probeerde dit onderzoek te onderzoeken of Likes-Geile-Instagram-stelletjes gelukkiger en stabieler stonden in hun relatie dan koppels die liever de camera vermijden. “On a daily basis, when people feel more insecure about their partner’s feelings, they tend to make their relationships [more] visible,” stond in het rapport.

Verrassend genoeg (of toch niet) is gebleken dat de gelukkigste koppels juist het minst opscheppen over hun relatie. Dus wanneer je een foto van Jan en Eva samen op een strand uit een kokosnoot ziet drinken, kun je ervan uitgaan dat ze toch niet zo gelukkig zijn. Waarschijnlijk.

Bron: Cosmopolitan