pexels-photo-4725659

Dit zijn de voor- en nadelen van intermittent fasting

De nieuwste trend om af te vallen lijkt ‘intermittent fasting’ te zijn. Het wordt niet alleen gedaan om af te vallen, maar ook om gezondheidsredenen. Het zou bijvoorbeeld beter zijn voor je verteringssysteem, bloedspiegel en je darmen. Hierbij vast je voor een aantal uren per dag, waardoor je dus minder eet en daardoor minder calorieën binnenkrijgt. Voor sommige goed vol te houden, voor andere werkt het voor geen meter. Vandaag zetten we de voor- en nadelen eens voor je op een rijtje.

Voordelen
Het voordeel van intermittent fasting is dat je makkelijk afvalt, omdat je simpelweg gewoon minder eet. Je eet bijvoorbeeld alleen tussen 11-19 of tussen 12-20 en dat zorgt ervoor dat je ook geen late night snacks meer kunt eten. Kan je je het dus goed aan houden, dan is het een goede manier om af te vallen. Je eet dan rond 12 uur ‘s middags bijvoorbeeld, rond 3 uur weer wat en tegen 19 avondeten. Het is zelfs zo dat het niet heel veel uitmaakt wat je eet op die uren dat je mag eten, omdat je toch minder calorieën binnenkrijgt. Maar daar ligt ook juist de valkuil.

cooed-food-2103949

Nadelen
Het grootste nadeel is namelijk dat je denkt, top ik ben goed bezig en ik heb de hele ochtend net gegeten dus nu ga ik even 4 eieren voor mezelf maken, 3 boterhammen en een chocoladereep. Dan werkt het natuurlijk niet. Ook kan het voelen als een beloning wanneer je weer mag eten, waardoor je sneller ongezondere maaltijden kiest dan dat je normaal eet. Wanneer je veel sport, kan deze manier van afvallen ook lastig zijn omdat je bijvoorbeeld graag s’ochtends sport en dan niks ‘mag’ eten. Verder is het geen goed idee voor mensen onder de 18 en mensen die een eetstoornis hebben gehad. Maar wil je een keer wat anders proberen omdat je een gezond gewicht wil, dan kan je het intermittent fasting zeker eens proberen. Blijkt het niks voor jou te zijn, doe het dan vooral niet.