vrouwelijke artiesten

Deze vrouwelijke artiesten moet je in de gaten houden

Het is een revolutionair tijdperk voor Nederlandse, vrouwelijke artiesten. Na generaties lang vanaf de zijlijn toe gekeken te hebben is het nu dan eindelijk tijd om te shinen. Artiesten als Anouk, Glennis Grace, Latifah, Tabitha en Maan waren de dames hun voor, maar anno 2019 hebben we ook weer genoeg nieuwe geluiden.

roselilah


Dit bericht bekijken op Instagram

Rap taking us places 🌎

Een bericht gedeeld door Trapbaby 👧🏽 (@roselilah) op


Roselilah is een trap producer met een eigen sound waar je anno 2019 niet meer om heen kan – ze heeft al samengewerkt met artiesten als De Fellas, sor, Leafs en Sevn Alias. Maar ook met internationale artiesten als 21 Savage en Lil Gotit.

S10


Dit bericht bekijken op Instagram

Hebben jullie al tickets voor de tour? @bulletray

Een bericht gedeeld door S10 (@s10s10xx) op

S10 is een unieke rapper met haar gevoelige lyrics, taboedoorbrekende onderwerpen en kunstzinnige video’s. Dit jaar bracht ze haar EP ‘Diamonds’ uit en stond ze op festivals als WOO HAH! en In To The Great Wide Open. Binnenkort komt haar album ‘Snowsniper’ uit, die je zeker moet gaan checken.

HVNLY


Dit bericht bekijken op Instagram

Name some shit you really give a fuck about 👇🏾

Een bericht gedeeld door HVNLY. (@hvnlydot) op

Heavenly staat (zoals haar naam al zegt) bekend om haar hemelse stem. De singer songwriter deed mee aan The Voice Of Holland en heeft al meerdere sfeervolle nummers op Spotify gedropt.

Rimon

Rimon kwam in 2017 ineens tevoorschijn in NL en nam meteen het hele land en ver daarbuiten over met o.a haar COLORS sessie. Haar EP ‘BBYGIRL FOCUS‘ was mega succesvol en ze heeft al meerdere artsy video’s gemaakt.

Numidia

Ook Numidia deed mee aan The Voice Of Holland, nu brengt ze muziek uit met Ali B, Ronnie Flex en Famke Louise. Ook mocht zij het anthem voor het Marrokaans elftal maken voor WK 2018, nu is ze klaar voor een succesvolle carrière.

MERU


Dit bericht bekijken op Instagram

Half Human, Half Amazing BoomBap Alienbabyy///_______ #saywhuut #fuego #swag

Een bericht gedeeld door MERU (@merucreates) op

MERU is een bijzondere soul zangeres van 22 jaar. Zij onderscheid zich van de vrouwelijke artiesten door over haar Venezuelaanse roots te zingen, en heeft een lekkere warme soul stem. Maar ze is nog lang niet klaar met droppen.

Nicole Bus


Nicole Bus is niet de minste; de Nederlandse singer songwriter is namelijk al getekend bij Roc Nation en vorige maand kwam haar eigen Tiny Desk concert al online.

Lavils

Lavils staat getekend bij Top Notch en heeft al meerdere collabs op haar naam staan als Mael. Ook maakt ze met haar vriendje @lastkingnate muziek.