Vrouwelijke DJs

Deze female DJ’s weten pas echt wat draaien is

De muziekindustrie kent een opmars als het gaat om vrouwelijke creators, directors en artiesten. Daar zijn we heel blij om, maar we hebben nog niet helemaal het gevoel dat de vrouwen de juiste erkenning krijgen. Daarom wijden wij dit artikel toe aan drie hele toffe vrouwelijke DJs :

Kinnari


Dit bericht bekijken op Instagram

good vibes at work 💙

Een bericht gedeeld door Modje Phuangkularb (Kinnari) (@akjitra) op

Het begon allemaal bij haar liefde voor muziek voor de 23-jarige Kinnari, ze zong al maar maar echte passie lag bij het draaien. Ze keek het af bij haar goede vriend en langzamerhand werd ze een heuse huisfeest DJ op de feestjes van vrienden, vanuit daar wist ze naam te maken in het uitgaansleven van Amsterdam. Ze draait graag muziek die zij heel hard vind en anderen nog niet kennen. De genres die ze graag draait zijn; future beat, UK (garage, bass) en Hip Hop. Ze dropt maandelijks een nieuwe mixtape op Soundcloud waarin ze een mix maakt van heel veel verschillende genres die zij tijdens die maand heel leuk vind.

Ze heeft het niet gehouden bij de huisfeestjes, ze is inmiddels kind aan huis in de meeste Amsterdamse clubs en heeft op festivals gestaan als Parels van de stad en Vunzige deuntjes. Haar leukste optredens waren KLEAR in Paradiso en Bittersweet in Zürich (Zwitserland), maar ze zou graag nog willen draaien in een buitenlandse editie van Boiler Room, Azië, Woohah, Appelsap en Lowlands.

EILEEN


Dit bericht bekijken op Instagram

🗝 ( 📸 by @esmeraldaengels)

Een bericht gedeeld door Eileen (@eileennwithit) op

EILEEN begon bijna vijf jaar geleden met dj cursussen bij Deejay Abstract en Jarrau van Dal, en sinds een paar jaar draait ze in clubs. Ze luidde haar DJ carrière in met hiphop/rnb en futurebeats, maar tegenwoordig maakt ze meer uitstapjes naar house en funk. Eileen vind het tof om verschillende genres te mixen tijdens haar set.

Ze is inmiddels geen newbie meer, in korte tijd wist ze zich te profileren als een van de tofste vrouwelijke DJs. 2019 was het eerste jaar waar ze vol op mocht draaien op het festival seizoen, waaronder ook op WOO HAH. Een van haar dromen zijn om op Lowlands te draaien en in het buitenland. Seoul lijkt haar heel leuk.

Nala Brown


Dit bericht bekijken op Instagram

☠💀☠ @boundcentre.official

Een bericht gedeeld door Nala Brown (@nalabr0wn) op

Born en bred in Rotterdam en net als veel vrouwelijke DJs begonnen in 2017. Nala Brown heeft een gevarieerde sound van soulfull en funky house, tot energieke techno en bass. In het Rotterdamse uitgaansleven heeft ze een gevestigde naam als DJ, maar dat is niet het enige wat ze doet, ze is ook mede-oprichter van Wavey Cartel, een geheel vrouwelijke beweging die evenementen organiseert die vrouwelijke artiesten.