pexels-photo

Vrouwen die met lelijke mannen trouwen zijn gelukkiger

Is een mooie partner een garantie op een gelukkige relatie? Uiteraard niet; een relatie is niet af te meten op uiterlijke schoonheid en dat zou het ook niet moeten zijn. Echter, als we een studie van de Florida State University en de Southern Methodist University in Texas mogen geloven zijn relaties vaker succesvol wanneer de vrouw knapper is dan de man.

De studie ondervroeg 113 heteroseksuele pasgetrouwde stellen in Dallas. Ze waren allen tussen de 20 en 30 jaar oud – en ze waren allemaal minder dan vier maanden getrouwd.

De koppels kregen vragen over geluk, dieet en fitness. Ze werden ook gefotografeerd door de onderzoekers, die hen punten gaven op aantrekkelijkheid van 1 tot 10.

De onderzoekers ontdekten dat mannen die als minder aantrekkelijk dan hun vrouwen werden gezien, meer inspanningen deden om hun vrouwen te plezieren, zoals huishoudelijke taken uitvoeren, geschenken kopen en er zelfs voor zorgden dat ze beter in bed presteren.

De onderzoekers keken ook naar relaties waar de man als knapper dan de vrouw werd beschouwd – en de bevindingen waren dat dit doorgaans leidt tot negatieve effecten op de relatie. De vrouwen in deze relaties voelden zich meer geroepen om te diëten en buitensporig aan fitness te doen om hun mannen te plezieren. De studie concludeerde dat dit tot conflicten en ongelijkheden kan leiden.

Mocht je dus nog single zijn – lower misschien je standards. Of, trek je niks aan van een universiteitsonderoek en probeer je verliefdheid niet te sturen, want door dit soort verwachtingen te scheppen wordt je sowieso niet gelukkig.