picture_vk_voetbal_inside_over_hele_zware_trainingskampen__vk_content_image

Waar Boef geboycot wordt, blijven geldschieters betrokken bij Voetbal Inside

Waar de hele wereld lijkt te vallen over de uitspraken van Boef, met boycots op festivals en radioprogramma’s als gevolg, lijkt die outrage niet op te gaan voor andere individuelen met seksistische uitspattingen.

We hebben het hier over Voetbal Inside, waar presentatoren René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee niet op hun uitspraken zijn aangesproken. Daarnaast hebben ook de geldschieters van het bedrijf besloten om gewoon te blijven sponsoren.

Heineken en Gillette lieten half december weten boos te zijn over vermeend seksistische, racistische en homofobe uitspraken die aan tafel tijdens het programma zouden zijn gedaan. Beide bedrijven lieten destijds weten zich te beraden op de samenwerking met Voetbal Inside.

RTL laat weten de drie gesprekspartners erop aan te spreken “als ze over een grens heen zouden gaan. Maar dat is nog niet gebeurd.” Geen van de drie partijen wil verder nader ingaan op de gesprekken die hebben plaatsgevonden.

Wel noemt een woordvoerder de ‘grappen’ van de drie mannen “lomp, ongenuanceerd en controversieel” en voegt hij er met klem aan toe dat “de mening van de drie ‘analisten’ niet gelijk staat aan die van RTL.”