Moreno HOME

Waarom een baan als agent uitstekend past bij de millennial

Facebook is een belangrijke plek voor informatie, zo lazen we daar dat steeds meer onderzoeken uitwijzen dat jongeren/millennials/’generatie Y’ prettige collega’s en een maatschappelijk nuttige functie belangrijker vinden dan een enorm salaris. Uitzonderingen daargelaten, zijn ze op zoek naar werk waar ze trots op kunnen zijn, waarin ze op maatschappelijk niveau het verschil kunnen maken. Conform met die eisen  job is de job van agent. Kenmerkend is de drive die je onder nieuwe recruits tegenkomt, laat ons je uitleggen waarom.

Dagen zijn nooit hetzelfde voor een agent – het werk vraagt dan ook heel wat van je. Enerverend is een keyword; de ene dag ben je aanwezig bij een succesvolle reanimatie, de nacht daarop surveilleer je in een druk uitgaansgebied en sus jij een ruzie die uit de hand dreigt te lopen. Professioneel. Onvermurwbaar. Positief. Oftewel: all-round.

Werk om trots op te zijn bovendien. Want vaak zal jij de eerste zijn die aanwezig is bij een levensbedreigende of levensgevaarlijke situatie. Jij maakt daarin het verschil, want van jou wordt verwacht dat je handelt.

Overigens is het echt niet allemaal spanning en actie; sociaal werk als het geruststellen van slachtoffers en een praatje maken met buurtbewoners zijn vast onderdeel van het takenpakket. Dit maakt een agent iemand die middenin de maatschappij staat, op de hoogte van wat er leeft in de buurt, iemand die vertrouwd wordt bovendien.

Long story short: agent zijn vraagt wel wat van je. Maar daar krijg je dan ook wat voor terug: een uitdagende baan waar je trots op kunt zijn. Op zoek naar info of wil je gelijk solliciteren? Ga naar kombijdepolitie.nl, daar wijst het zich verder vanzelf!