drake-pink

Waarom houden Amerikaanse rappers zo van Europese voetbalshirtjes?

Wanneer je denkt aan voetbal en rappers dan denk je al gauw aan Drake. Iedereen herinnert zich die foto van Drake in het roze Juventus shirtje nog wel. In de video van ‘Used to This’ dragen hij en Future beide een voetbalshirtje. Ditmaal weliswaar in een Mexicaans shirtje, maar onder het mom van “Working like I’m Mexicano.”

Drake houdt zelf zoveel van voetbal, dat hij gerust een Karim Benzema groupie genoemd mag worden. Laat speelde Barcelona en Real Madrid tegen elkaar in de Verenigde Staten. In de catacombe was Drake zo blij als een kleuter toen hij Benzema’s handtekening had bemachtigd.

Maar Drake was natuurlijk niet de eerste die vaak te zien was in een voetbalshirt. Een van de grondleggers daarvan is toch Snoop Dogg. Overal waar hij op stage stond kwam hij het podium op met het voetbalshirt dat bij de stad hoort.

Ook Pusha T was te beschouwen in een voetbalshirt van AC Milan, met achterop Camorra. De naam van de Napolitaanse maffia. Wat dus niet helemaal klopt. Maar goed, Pusha T wil met al zij drug related teksten een statement maken.

Meek Mill houdt van Arsenal. Arsenal houdt van Puma. Puma is sponsor van Meek Mill. Meek Mill houdt van geld. Zo is het rondje compleet en dus duidelijk waarom hij vaak op stage staat met een Arsenalshirtje aan.

En Tyler, The Creator draagt weleens een shirt van Juventus. Al zou hij zelf niet weten wie daar in de spits staat, wel staat het hem goed.

Dus waarom hebben rappers zo’n affectie voor voetbalshirts? Geen idee. Wel tof om te zien welke clubs ze supporten.