khalid-2019-cr-Anthony-Campusano-billboard-1548

Waarom je nu de Free Spirit movie van Khalid moet checken

Er zijn weinig mensen die zo ongelooflijk snel de charts hebben beklommen als Khalid. Voor sommige mensen is hij nog steeds ‘die ene guy van Location, toch?’ – niet wetende dat we inmiddels praten over de meest gestreamde artiest op Spotify ter wereld.

Hij brak door vanwege ‘Location’ en het opvolgende album ‘American Teen’, waarop hits als ‘Young, Dumb and Broke’ en ‘Another Sad Love Song’ staan. Sindsdien staat hij constant in de hitlijsten en staan hij en zijn ever-lasting smile non-stop in de spotlights. Hij lijkt altijd vrolijk en optimistisch – maar de realiteit is, helaas, soms anders.

Vorige maand was het tijd voor de release van Khalid’s tweede studioalbum ‘Free Spirit’. Bij het luisteren van dit album merk je dat Khalid inmiddels een stuk ouder geworden is. Hij kaart serieuze onderwerpen aan, is nog persoonlijker en lijkt klaar te zijn voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

Schermafbeelding 2019-05-13 om 14.37.53

Bij dit nieuwe hoofdstuk hoort ook een korte film, waarin het gedachtengoed van ‘Free Spirit’ goed uitgelegd wordt. Hierin zien we waar de ‘nieuwe’ kant van Khalid vandaan komt — ondanks zijn eindeloze positivisme, komen we erachter dat het leven van Khalid niet altijd van een leien dakje is gegaan, iets wat veel mensen niet meteen zouden verwachten bij hem.

De film is dan ook gebaseerd op Khalid’s eigen jeugd. Het is een verlengstuk op het album; de visuals versterken de lyrics van ‘Free Spirit’. En net zoals op het album, gaat het in de film ook over de struggles die komen kijken bij volwassen worden.

In ‘Free Spirit’ gaat een groep jongeren die het gevoel hebben dat ze willen ontsnappen uit hun normale, dagelijks leventje op roadtrip – die reis zou je kunnen zien als de reis die iedereen in zijn leven aflegt terwijl ze opgroeien. Eentje die symbool staat aan Khalids groei; die als tiener uit het niets in een leven gevuld met faam en succes werd gegooid.

Schermafbeelding 2019-05-13 om 14.36.58

Met de film wil Khalid duidelijk maken dat je moet doen wat je gelukkig maakt, voordat het te laat is. De film is een must see voor iedereen die geïnspireerd wil worden om hun dromen te volgen en een duwtje in de rug nodig heeft om te doen wat hij of zij écht wil doen.

Een aanrader voor iedereen die zelf op een kruispunt staat – de volledige korte film bekijk je hieronder.

En, mocht je het nog niet gedaan hebben (shame on you), het hele album van Khalid beluister je hieronder.