snapking

Waarom Snapking de zieligste YouTuber van deze generatie is

YouTubers: you love them, or you hate them. Feit is wel dat generatie X opgroeit als de YouTube generatie. YouTubers zijn overal; het zijn de sterren van vandaag en de presentatoren van morgen.

Er zijn ook echter YouTubers die een schande zijn voor al het moois wat YouTube kan voortbrengen. Snapking is zo’n YouTuber. Hij heeft zijn audience te danken aan het naspelen van mislukte pranks, racistische grappen te maken op Snapchat, mensen met down syndroom pesten en rondhangen met Armoowasright.

Qucee nagelde hem al eerder aan de schandpaal met een disstrack, RTL ontsloeg hem vanwege zijn racistische uitingen en nu heeft Snapking waarschijnlijk zelf de laatste spijker in zijn grafkist geslagen – hij heeft namelijk honderden, minderjarige, kijkertjes opgelicht door de een 0909 nummer te laten bellen. Met dat nummer ‘verdiende’ Snapking ruim 13.000 euro.

In drie weken tijd werd het nummer ruim 6000 keer gebeld – Snapking nam slechts vijf keer op.

In totaal liepen de belkosten voor de 6450 telefoontjes op tot ruim 13.000 euro. Het ACM heeft het nummer geblokkeerd om verdere schade te voorkomen.

Het is nog niet duidelijk wat er met de ruim 13.000 euro gaat gebeuren die bellers verspilden aan hun vergeefse pogingen de vlogger te spreken. Het zal in ieder geval niet naar Snapking gaan, verzekert een woordvoerster van de ACM.

Het gaat de ACM onder meer om de video getiteld: IK BEN VADER.., waar onder de video inderdaad wordt opgeroepen om te bellen met de tekst: “JE KAN ME BELLEN OP HET NUMMER – 09090400528.”

Daaronder schrijft Snapking nog: “blijf in de wachtrij staan bij ongeveer 5/10 min verbind ik je door met mij ik kan niet iedereen te woord staan maar ik hoop de meeste wel succes met bellen ! 09090400528”

Dit is het onomstotelijke bewijs dat het geven van een platform aan een idioot als Snapking niet alleen dom is, het kan ook schadelijk zijn voor onwetende kinderen die nu tientallen euro’s moeten betalen omdat ze de YouTuber wilden spreken.