travis-scott-astroworld-merch-collection-04

Waarom Travis Scott gelijk staat aan Astroworld

Travis Scott is misschien wel de grootste rockster op dit moment. Dat vertelden we je al een tijdje geleden en ga je ook binnenkort weer meemaken als hij voor de derde keer Woo Hah! festival aandoet. Je kan het nóg eerder meemaken; op 13 juni vindt er namelijk een ASTROWORLD party plaats op een geheime locatie in Amsterdam (meer info daarover onderaan het artikel). Een soort pre-party voor Woo Hah!, waar ‘ASTROWORLD’ tot leven zal komen – maar hoe belangrijk is het befaamde pretpark eigenlijk voor Travis?

‘ASTROWORLD’ het album kwam binnen op #1, is inmiddels al dubbel platina en bracht in de vorm van ‘Sicko Mode’ een kanshebber voor ‘pokoe van de jaaaaar’ uit. Het is de manifestatie van Travis. Een album dat hij letterlijk de wereld in heeft gesproken. Nog voordat zijn tweede album ‘Birds In The Trap Sing McKnight’, vertelde hij zijn fans al dat ‘ASTROWORLD’ onderweg was. Hij maakte het zijn mea culpa al jaren voordat hij het album daadwerkelijk uitbracht.

De reden daarvoor? Travis = Astroworld. Voor de mensen die het niet weten, AstroWorld was een pretpark in Travis’ zijn thuisstad Houston. Een indrukwekkend themapark dat, zoals je kan raden, in het teken stond van sterrenstelsels en universums. Dit indrukwekkende pretpark was gebouwd in de jaren ’60 en had maar liefst 45 achtbanen. Een paar daarvan zie je hieronder.

Het in de jaren 60′ geopende pretpark was jarenlang een plek waar mensen vanuit heel Texas samenkwamen, waaronder Travis. Hij kwam als kind vaak in AstroWorld, hij kon zijn favoriete attracties blind aanwijzen. AstroWorld was “a way of life – fantasies, imagination”, volgens Travis. Het park groeide, werd overkocht door Six Flags — maar sloot in 2005 haar deuren.

Er waren meerdere redenen — officieel omdat er verschillende onderhoudsproblemen en parkeerproblemen waren, maar daar gelooft Travis niet in.

“They tore down AstroWorld to build more apartment space. That’s what it’s going to sound like, like taking an amusement park away from kids. We want it back. We want the building back. That’s why I’m doing it. It took the fun out of the city.”

Dit inspireerde Travis om op de ‘ASTROWORLD’ sound te komen. Daar bleef het echter niet bij – Travis zijn homage aan het pretpark van weleer ging door. Voor zijn tour transformeerde hij volledige arena’s naar een functionerend pretpark, met rollercoasters en al. Een beslissing volledig in lijn met het album. Niet alleen vanwege de symboliek, maar ook de thematiek – het laat zien dat Travis een stap verder nadenkt dan veel concullega’s. Hij staat voor wat hij rept, tot in den volste.

Deze zomer doet Travis, na een break van een jaar, Nederland weer aan. Niet met zijn eigen tour, maar hij is te vinden als de afsluiter van de zondagavond op Woo Hah!. Mocht je aan wamdraaien op ‘ASTROWORLD’ niet genoeg hebben, wees dan spits — Sony Music NL geeft namelijk een exclusieve ‘Astroworld’ party op een geheime plek in Amsterdam. Geen kaartjes te koop, wel te winnen – de post hieronder legt je uit hoe.


View this post on Instagram

🇳🇱 Vorig jaar dropte Travis Scott Astroworld.🌍 Met het project creërde Travis een psychedelische wereld gevuld met verbluffende producties. In samenwerking met @sonymusicnl gaan we op 𝐝𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠 𝟏𝟑 𝐣𝐮𝐧𝐢 Astroworld tot leven wekken met een speciale avond op een geheime locatie in Amsterdam. De perfecte voorbereiding voor Travis zijn live show op WOO HAH! festival 2019. Wil jij hierbij zijn? Dan heb je geluk! Wij geven namelijk 5×2 tickets weg. Laat ons hieronder weten met welke vriend/vriendin jij dit evenement bij wil wonen en waarom jullie recht hebben op die tickets. Winnaars ontvangen bericht. ⁣⁣⁣ ⁣⁣ 🇬🇧 Last year Travis Scott released Astroworld.🌍 With this project he created a psychedelic world filled with dazzling production. Together with @sonymusicnl we will bring Astroworld to life at a secret location in Amsterdam at 𝐓𝐡𝐮𝐫𝐬𝐝𝐚𝐲 𝐉𝐮𝐧𝐞 𝟏𝟑. The perfect preperation for Travis’ performance at WOO HAH! festival 2019. We’re giving away 5×2 tickets to allow you to attend this special event. Let us know in the comments which friend you want to bring and why you deserve those tickets. Winners will be notified.

A post shared by woohahfestival.com (@woohahfest) on

Ben je ready to rage? Zorg dan dat je meedoet aan de bovenstaande give-away. Wij weten in ieder geval waar we onze 13 juni doorbrengen.