pexels-photo-606506

Wat is eigenlijk het verschil tussen Hennep, Wiet en Cannabis?

De grootste online hennepstore van Europa is een feit – Hennepplaza.com. Iets waar wij ons in eerste instantie over verbaasden; wij associeerden hennep eigenlijk altijd met wiet. Wiet online kopen? Hoe dan.

Nou; het is niet alleen wiet – maar vrijwel alles. Van schoenen tot make-up en zelfs een Hennep scooter (ja echt, kijk dan.)

De Hennep plant is de meest veelzijdige plant op aarde. Hennep is niet alleen goed om jointjes mee te draaien. Je kan er ook dagelijkse middelen van maken. Denk aan touw, veevoer, kleding en veel meer. Omdat we als Nederlanders toch best trots mogen zijn op onze wiet cultuur hebben we besloten om wat dieper te duiken in de Hennep plant.

De plant die centraal staat bij dit onderwerp is de cannabis sativa. Hennep, wiet en cannabis vallen allemaal onder deze plantensoort De soort werd voor het eerst beschreven door Carl Linnaeus.Hij ging er destijds vanuit dat er maar één variëteit van cannabis bestond. Inmiddels weten we dat er drie verschillende ondersoorten bestaan: sativa, indica en ruderalis. Cannabis is dus gewoon een verzamelnaam voor de plantensoort in alle vormen.

Dan hebben we uiteraard Wiet, in de huidige volksmond ook wel Jonko, Ganja of Loud genoemd. Aan de meeste Nederlanders hoeven we denk ik niet uit te leggen wat Wiet inhoudt. Maar toch is het handig om te weten wat het precies is vergeleken met Hennep. Wiet is de vrouwelijke bloem van de cannabisplant. Wiet bevat over het algemeen veel THC. Als je veel van die stof binnenkrijgt word je stoned. Wietkwekers proberen dus cannabisplanten met zoveel mogelijk THC te laten groeien. Wiet wordt over het algemeen voor gebruikt op recratieve basis, maar ook steeds vaker voor medicinale doeleinden.

Aan de andere kant hebben we dan Hennep. Hennep is een woord voor cannabisplanten die industriële doeleinden dienen. Van cannabis kan je namelijk van alles maken: touw, jute, veevoer, isolatiemateriaal, medicijnen en ga zo maar door (die ook allemaal te verkrijgen zijn via Hennepplaza). Net als bij wiet speelt THC een belangrijke rol bij henneprassen. Maar het doel is om -in tegenstelling tot wiet- juist zo min mogelijk THC de planten te hebben. Omdat de rassen zo weinig psychoactieve stoffen bevatten, maakt de overheid ook geen probleem van hun henneppercelen.

Het is dan ook jammer dat hennep ondergewaardeerd wordt in Nederland. Gelukkig zijn daar platformen als Hennepplaza, waar Hennep in al zijn pracht wordt tentoongesteld. Of het nou kleding, meditatiekussens, make-up of oliën zijn – Hennepplaza has got your back.