Screen Shot 2016-09-26 at 14.35.32

Wat is er toch mis met die mensen die haten op verbroedering?

Gister vond de ‘Parade voor Diversiteit’ plaats. De organisatie zei zelf het volgende over de parade: ”Met de parade van IEDER1 willen we een beweging creëren: een van positiviteit, inclusiviteit en begrip.” Geen reden om hier op te haten toch? Toch wel, blijkbaar zijn er meer dan genoeg mensen in Nederland die op bepaalde facetten van verbroedering wat hebben aan te merken. Vooral met betrekking tot personen die ogenschijnlijk weinig overeenkomsten met hen hebben. Annabel Nanninga bijvoorbeeld, zij Tweette het volgende:

Natuurlijk kun je het ergens niet mee eens zijn, maar waarom zou je haten op mensen die juist proberen te zorgen voor samenhorigheid? Een hoop problemen ontstaan juist doordat er een steeds grotere scheiding ontstaat tussen verschillende groepen. Hoe minder je over elkaar weet, hoe meer je niet herkent.

Dus wanneer je zo’n eerste stapje naar samenhorigheid meteen gaat afkraken, wordt die scheiding tussen de etnische groepen ook nooit kleiner. Het is natuurlijk makkelijk afkraken, maar je moet juist waardering opbrengen voor de mensen die tenminste proberen voor een beetje liefde te zorgen. Ook al lukt dat in jouw ogen dan nog niet zo goed, elk eerste stapje is natuurlijk moeilijk.

In het onderstaande filmpje laat PowNed hun bekende trucje ook even zien. Interview een in hun ogen ‘sukkels’, knip de domste antwoorden eruit en plak dit in een filmpje. Dit is eigenlijk gewoon rechtse-propaganda – zorg voor een zo’n negatief mogelijk filmpje en laat dit zien aan de toch al bevooroordeelde kijker.

Laten we Nederland en de wereld gewoon wat liefde geven. Het is nodig.