Drake1-e1500409134292-827x620

Wat weten we nog van ‘Take Care’ van Drake?

Na het succes van zijn eerste album ‘Thank Me Later’ besloot Drake de muziekindustrie verder over te nemen. Dat deed hij 7 jaar geleden met zijn nu 4x platinum album ‘Take Care’. Het album ging de kant van R&aB op en bevatte een hoop gevoelige teksten op gebied van romantiek en is eigenlijk het boegbeeld voor heartbreak/jank muziek. Wat deed het album met ons en wat weten we nog?

YOLO
Drake-920x584
De single ‘The Motto’ met Lil Wayne zorgde voor het groot maken van de term YOLO (You Only Live Once). De term houdt in dat je gewoon moet leven en moet doen omdat je maar een keer leeft. De term werd super populair en wordt vandaag de dag nog steeds vooral gebruikt door gamers. Ook in de track ‘Lord Knows’ wordt de term door Rick Ross aangehaald.

De stoerste jongens hadden een track om op te huilen
l-34983-i-was-listening-to-marvins-room-in-my-car-outside-my-house
De softe kant van Drake haalde ook de softe kant bij veel jongens naar boven. Vooral de single ‘Marvin’s Room’ zorgde ervoor dat heartbroken zijn een meer open onderwerp werd. Op Twitter ging de term ‘sad nibba hours’ rond en een zielig gezicht van Drake met een traan werd een trend.

‘Take Care’ gaf ons The Weeknd
p034633m
De hitsingle ‘Crew Love’ gaf The Weeknd ook een hoop shine omdat hij merendeels van de track te horen is. Drake zelf had slechts een verse en liet de rest over aan The Weeknd. Het grote succes van de track gaf dus niet alleen Drake een boost – we weten allemaal wat er gebeurd is met The Weeknd.

Headlines gaat nog steeds sterk in de clubs

‘Headlines’ was volgens Drake’s eigen zeggen een ‘party single’ maar ook met een message. Hij wilde zijn fans om lol te hebben op de track maar ook om na te denken over zijn carrière. De single wordt vandaag de dag nog steeds gedraaid in clubs.