170717-stop-drinking-sparkling-water-feature

Water met prik is dus blijkbaar erg slecht voor je

Dacht je eindelijk goed bezig te zijn door frisdrank af te zweren en Spa rood te omarmen – komt de New York Post weer met één of ander kutonderzoek waaruit blijkt dat koolzuurhoudend water dus óók ongezond is. Volgens sommige experts zijn er twee redenen waarom bruisend water minder goed voor je is dan je misschien denkt. Water met koolzuur doen je tanden verrotten en maken je dik, zeggen ze. Door koolzuur aan het water toe te voegen ontstaat er een zuur in het water dat schadelijk is voor je tanden, zegt tandarts Adam Thorne in de Britse krant Daily Mail. Het koolzuur tast het glazuur van je tanden aan waardoor je op den duur gele, gebroken tanden kunt krijgen.

Een Amerikaanse collega denkt echter dat het wel wat meevalt en stelt dat het vooral om drankjes gaat waar een smaak aan is toegevoegd, schrijft de New York Post. Oppassen dus voor water met een smaakje.

Een ander opvallend negatief effect van bruisend water is echter dat je er dik van kunt worden, ondanks het feit dat er geen calorieën in zitten. Dit komt doordat je door het drinken van water met koolzuur eerder een hongerig gevoel krijgt dan wanneer je gewoon water drinkt. Het koolzuur triggert namelijk je ‘honger hormoon’. Hierdoor ga je meer eten dan wanneer je gewoon water zou hebben gedronken. Uit onderzoek blijkt dat mensen die bruisend water bij het ontbijt dronken het hongerhormoonpeil zes keer hoger was dan bij mensen die gewoon water dronken.

BRON: NYPost