nike_hypervenom_berlin_136_rectangle_1600

We reisden naar Berlijn om daar de nieuwe Nike Hypervenom te testen

Goed voetballen kan ik niet. Echt niet. De enige reden dat ik vroeger mee mocht doen was omdat ik altijd twee à drie koppen groter was dan mijn medespelertjes. Dat maakte het vrij eenvoudig om ballen er in te koppen en lastig om omgeduwd te worden, precies wat een spits nodig heeft. Maar dat was toen. Ruim 10 jaar geleden. Nu zijn die medespelertjes ook ongeveer mijn lengte, heeft mijn hoofd zich zo gevormd dat koppen nog lastiger is en ben ik juist diegene die makkelijk wordt omgeduwd.

Toch sloeg mijn hart een tel over toen er een envelop van Nike op de deurmat viel. Of wij de nieuwe Nike Hypervenom – de nieuwe schoen die Neymar zou dragen in de Champions League Finale – even uit wilden testen. Zelfs met de motoriek van een stekkerdoos voelde ik mij geroepen om dit te doen. Dus togen wij naar de Duitse hoofdstad.

We waren er echter niet alleen voor de lancering van de Hypervenom. Bij de lancering hoorde ook de Europese finale van de Nike Football X – een beetje de Champions League onder het straatvoetbal. Hierbij namen de beste teams van Europa, waaronder Neerlandsch Glorie Streetkings en Kingdom, het tegen elkaar op voor eeuwige braggingrights én kaarten naar de Champions League finale. Onbekend met het fenomeen? Vorige week togen wij naar de Nederlandse finale, met het nodige spektakel van dien.

Maar voordat de Europese straatvoetballers de prachtige, met LED verlichte pitch, mochten opstappen waren wij aan de beurt. Yes. De media. In de nieuwe Hypervenom X’s, de straatvariant van de eerdergenoemde Hypervenom II’s. Gelukkig is hier geen bewegend beeld van, maar wel foto’s. Op de foto’s lijk ik op Benzema, waar ik op bewegend beeld op lijk laten we voor nu even achterwege.

3SL-CmuWKM3KIXHH3k8d28uKLjZbK2A4Qm1Z35d3DzE CvEsIcjYqGM1gddf0mcenLqzNhmi8K6Iz8sSyjJRhCk

(Let vooral op de lach van de twee jongens achter mij, die stiekem verraadt dat mijn actie aan het ontaarden is in pure mislukking)

Na onze stuntelings – geloof het of niet, ik was niet de slechtste van het veld – was het tijd voor de échte straatvoetballers. Zij betraden ‘s avonds het veld om daar (zeer intens) te strijden voor de Nike Football X trophy die uiteindelijk werd uitgereikt aan het lokale team, Balkan Mix, door niemand minder dan de échte Ronaldo.

nike_hypervenom_berlin_136_rectangle_1600

nike_hypervenom_berlin_233_rectangle_1600

SH1_9098_rectangle_1600

Op de tweede dag van ons avontuur in Berlijn stond er nóg meer voetbal op de planning – we zouden 11 tegen 11 gaan spelen in het stadion van Union Berlin, ditmaal op dezelfde schoenen die Neymar zou dragen in de Champions League finale die diezelfde avond nog gehouden zou worden in het Olympiastadion, zo’n 30 kilometer van de plek waar wij de nieuwe Hypervenom II’s aantrokken. De Hypervenom’s zijn gemaakt voor het type voetballer Neymar – snel, behendig en altijd de verdediging op het verkeerde been zettend. Zelfs al is ondergetekende niet dat type speler, ik kan je wel bevestigen dat de Hypervenom’s je het gevoel geven alsof je elk moment een bicycle kick uit je tenen vandaan kan toveren.

De schoenen voelen licht, passen zich ontzettend snel aan de voet aan en door de vernieuwde buitenkant waren, zelfs voor een handicap als ik, harde ballen aannemen totaal geen probleem. Helaas waren er weinig omhaaltjes te bewonderen op het veld van Union Berlin. Wat dan wel? Mooi samenspel van wereldwijde media en een paar internationale topvoetballers in de vorm van Thiago en Gomez die ons kwamen aanmoedigen in de alles smeltende hitte. Een alles smeltende hitte waarin wij triomfeerden tegen team Azië en gelijk speelden tegen team Zuid Europa. Hashtag trots.

3QhkTp2zH38P5UDmkXJw7ci5aQpWpy5R5UROmq_L9jQ rMXWN4meCP1JOxLItTsfD-P9-FARUnehDShSGF_baQQ e-c_jrg6hAjHIQh8ZtBs4RXMQ_CIim9nZVD1rA39h58 EmEsBKuHF4iLTpGHQ_cS48Wb9glPs-kqy8nJaC7ycM8 rKj4jtPqXxzVSK8gxUWCjwyZS6QY1JPm0nnr7ieH9es

Na ons mini-toernooi was het tijd voor de – motherfucking – Champions League finale. Ja. Je leest het goed. BALLINNN’ was bij de CL finale tussen Juventus en Barcelona. Beseffen jullie hoe legendarisch dit is? Met al het gezeik rondom de FIFA zou dit best wel eens de laatste Champions League finale in deze vorm kunnen zijn. En dat met een Messi in de vorm van zijn leven in het team. Yes.

Er was echter één probleem. We waren met twee afgevaardigden van BALLINNN’ en er was maar één CL ticket beschikbaar. Dus, wat doe je dan als volwassen mannen zijnde? Juist: je speelt een potje steen-papier-schaar. Best out of five. Na een bloedstollende opbouw en het nodige zweet vergieten ging ondergetekende er met het ticket vandoor. De adrenalinerush was nog maar net uit ons lichaam geëbt toen Nike kwam aanzetten met nóg een kaartje voor de finale. Team BALLINNN’ was compleet en sloot zo de trip af zoals het hoorde: vaag ruikend naar bier, met spierpijn in de benen en een triomferend Barcelona vlak onder ons. Shoutout Nike, shoutout Berlijn en shoutout naar de Hypervenoms for making us feel like topvoetballertjes.