WhatsApp-Live-796x398

WhatsApp laat je binnenkort real-time zien waar je vrienden zich bevinden

WhatsApp heeft aangekondigd dat het locatie delen gaat toevoegen in de app. Huh? Maar dat was er toch al. Ja, je kon aangeven wat je locatie was; maar met de nieuwe update kunnen je contactpersonen je blijven volgen nadat je je locatie hebt doorgegeven. Erg handig voor bezorgde ouders, mensen die altijd de weg kwijtraken of Babylon die zo nog meer in de gaten kan houden.

De functie lijkt erg veel op Live Location sharing van Facebook en de Locatie-kaart van Snapchat, alleen wordt je locatie hier langer gevolgd: maximaal uur lang.

Wanneer je de app update en op ‘location’ drukt, verschijnt een nieuwe optie: ‘Share Live Location’. Vervolgens geef je aan hoelang je een locatie wilt delen: 15 minuten, een uur, een paar uur, etc. Vervolgens verschijnt er een kaart in de chat, met daarop je locatie. Deze volgt jou in real-time, maar je kan hem altijd stopzetten.

Het grootste voordeel voor ons is dat we nu onze vrienden kunnen testen: bij veel betekent ‘ik ben er met 5 minuut’ eerder ‘ik stap nu onder de douche’, met de nieuwe update zie je precies waar ze zijn en wanneer ze bij jou zijn. Ook zou het voor rampgebieden een uitkomst kunnen zijn, om zo mensen overzichtelijk naar veilig gebied te leiden.

De update zal in de aankomende weken bij alle gebruikers uitgerold worden.

BRON: TheNextWeb