p

Willem Holleeder liet zijn zus betalen voor de liquidatie van haar eigen man

De belangrijkste reden om Cor van Hout te vermoorden was voor Willem Holleeder geld. Dit zei Sonja Holleeder, weduwe van Cor en zus van Willem, dinsdag in het hoger beroep van het grote liquidatieproces Passage. In 2003 liet Willem Cor vermoorden, waarna hij huilend bij zijn zus op de bank zat. De dag erna kwam hij echter geld van de erfenis halen. ‘Hij liet mij de schutter die mijn man had vermoord betalen’, vertelt Sonja Holleeder. Na deze verklaring brak ze in tranen uit.

Sonja wist meteen dat haar broer achter de moord op haar man zat, ze kon er alleen niks over vertellen. Holleeder bedreigde haar kinderen namelijk: ‘Ik mocht tossen om de dood van mijn kinderen, wie het eerst zou gaan’, stelde de zus van Willem Holleeder.

Uiteindelijk heeft Sonja ervoor gekozen om samen met haar zus Astrid alsnog naar de politie te stappen om tegen hun broer te getuigen. ‘Het was een moeilijke stap, maar ik ben het verplicht tegenover mijn kinderen. Zij hebben geen vader meer en ik geen man.’

Het proces tegen Holleeder is nog in volle gang en getuigen worden verhoord -we’ll keep you posted.