WuTangGetty-1496427022-1452x1000

Wu-Tang Clan, Public Enemy en De La Soul komen samen naar de Ziggo Dome

Dit is misschien wel het meest legendarische Hip-Hop concert ooit: absolute legendes Wu-Tang Clan, Public Enemy en De La Soul hebben zojuist hun ‘Gods of Rap’ tour aangekondigd in Nederland. De show vind plaats op donderdag 16 mei in de Ziggo Dome te Amsterdam.

De tour is een viering van drie legendarische albums van de drie grootste en meest invloedrijke hiphopgroepen ooit. Wu-Tang Clan viert met hun headline-show het 25-jarig bestaan van hun klassieker Enter The Wu-Tang: 36 Chambers, Public Enemy’s It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back blaast dit jaar alweer dertig kaarsjes uit en ook De La Soul heeft een jubileum te vieren; 3 Feet High and Rising bestaat ook dertig jaar. De Gods Of Rap Tour is hiermee een mijlpaal voor de drie hiphopcrews, die dat uitgebreid willen vieren met de Nederlandse fans.

Dit is ongetwijfeld een natte droom van vele liefhebbers van Hip-Hop uit de ‘golden era’. Deze verschillende artiesten zijn natuurlijk vaker voor optredens in Nederland geweest. Maar hoe speciaal is het dat deze 3 acts hun opwachting maken op dezelfde avond? Tickets gaan vanaf as vrijdag 1 februari in de verkoop via de Gods of Rap site, prijzen zullen liggen tussen de 35 en 100 euro.