codyff

Zo blijft het grootste talent van PSV zichzelf constant pushen

Als je een beetje voetbal volgt, dan ben je in het afgelopen jaar waarschijnlijk wel achter de naam Cody Gakpo gekomen. De jonge rasvoetballer maakte in korte tijd furore bij jong-PSV; en dat terwijl hij in de jeugd nooit als het aller aller grootste talent werd beschouwd. Door middel van hard werken, doorzettingsvermogen en focus zorgde Cody dat hij constant #NewLevels aan het creëren was.

Cody’s mentaliteit is mede zo sterk omdat hij in het verleden te maken heeft gehad met ernstig blessureleed. Hij brak zijn been, waardoor hij er maandenlang uitlag. Voor een jonge voetballer zijn er weinig dingen zo slopend als revalideren terwijl je teamgenoten vrolijk doorspelen en ontwikkelen. Cody zag het echter niet als een moment om stil te gaan zitten. Het is juist een periode geweest die zijn ijzersterke mentaliteit van nu heeft gevormd.

Door juist te focussen op doorgroeien, sterker worden en nog harder terugkomen is Cody nu geselecteerd voor de A-selectie van PSV. Dat heeft hij echter niet alleen gedaan – een belangrijke rol is weggelegd voor zijn familie en vrienden – die in de bovenstaande video aan het woord komen en elke stap, elk new level van dichtbij meemaken. Het ultieme level? De beste voetballer ter wereld worden.

Benieuwd naar de volledige #NEWLEVELS video? Deze bekijk je hieronder.