lovevera

Zo support je black owned fashion labels

De Black Lives Matter-beweging is momenteel historische stappen aan het zetten. Je kunt ze supporten door te doneren, door één van de demonstraties te joinen en natuurlijk op social media actief awareness verspreiden. Allemaal mooie dingen. En we kunnen ons ook best voorstellen dat je graag méér wilt doen.

En dat kan! Een andere manier om een goede dosis love & support te gooien is door black owned fashion labels ook de shine te gunnen die ze verdienen. Er zijn er gelukkig veel om uit te kiezen, dit zijn slechts een paar van de dopeste voorbeelden, van streetwear tot sieraden:

Daily Paper

Eén van de labels waar we super trots op mogen zijn en daarom zéker niet mag ontbreken uit deze lijst. Een harde shout out naar Hussein Suleiman, Jefferson Osei and Abderrahmane Trabsini voor deze blessing.

Patta


Een sterk begrip onder sneakerfans (en terecht), en inmiddels ook een pittig merk in streetwear, opgericht door Edson Sabajo en Guillaume Schmidt way back begin jaren 00’s.

Elena Corolina


Minder bekend en nét zo relevant als de twee eerdergenoemde grote spelers. Elena Corolina maakt bijzondere sieraden van bijvoorbeeld echte parels. Een classy stijl; clean, strak en subtiel. Ga het checken!

Love, Vera


En ook de lingerie-industrie is rijk aan design talent in de black community. Founder Vera Moore heeft dit merk opgericht samen met Nate Johnson. Love, Vera heeft zachte, romantische lingeriesets, maar heeft ook genoeg in de collectie om er een sexy avond van te maken. Gooi een follow op hun instagram en shop erop los!