Schermafbeelding 2017-09-04 om 17.09.08

Zo verzeker je dat jij en je partner goed slapen vannacht

En dat is nodig ook. Een zowel intieme als solide nacht(rust) is één kernelement in een goede relatie. Het is makkelijker gezegd dan gedaan though – anno 2019 sluipen sociale media bijvoorbeeld onbewust mee de slaapkamer in via je je telefoonscherm. Maar Elite Daily zou Elite Daily niet zijn als zij een paar goede (doch corny) oplossingen voor jou en je partner hebben. Vijf om precies te zijn:

1. Gebruik de slaapkamer enkel voor intimiteit en slaap, sta geen devices toe

Gewoontes zoals gebruik van de telefoon, laptop of televisie kunnen ernstig afleiden van emotionele en fysieke intimiteit. Door het afwzweren van dergelijk gebruik houd je meer tijd over voor talking, issues en spooning (en je weet wat daar het resultaat van is..).

2. Slaap naakt en heb (vervolgens) sex

Zo simpel kan het dan ook weer zijn. Er zijn echter onverwachts veel koppeltjes die er niet aan toe denken te komen. Pro-tip: slaap naakt. Dat versnelt het proces doorgaans wel wel. Is ook nog een biologische verklaring voor. Maar goed, lekker belangrijk.

3. Maak een verschil tussen noodzaak en voorkeur

Slaapt je vriendin liever in een warme kamer? Jij met de ventilator aan? Deur open? Wat is echt noodzakelijk en waar kan je je gezamenlijk in vinden? Loopt ze weer eens te zeiken dat ze om onbegrijpelijke redenen niet bij de muur wil slapen?

4. Doe vies. Letterlijk

We hebben het niet over lakenwerk. We hebben het over puistjes uitknijpen. Elkaar neushaar uittrekken. Poepen met de deur open. Hoe (en of) het precies werkt, weten we niet – maar goed als de wetenschap het zegt..

5. Concentreer je op het positieve

Het kan alles zijn. Mensonterend lekkere seks. Een betekenisvolle conversatie (een keertje niet over Trump though, please..). Gewoon wat er goed ging. Wees dankbaar. Dan slaap je beter. Het zijn de angsten die je wekken en wakker houden.