ochtendmens

Zo word je een ochtendmens

Iedereen weet dat ochtenden zwaar kunnen zijn, vooral maandagochtend. Lang werd er gedacht dat het aan het type persoon dat je bent lag hoe zwaar je het hebt in ochtend, zo zouden er zogenaamde ochtendpersonen zijn. Maar wat blijkt is dat je jezelf kan trainen op een ochtendpersoon te worden en makkelijker op te staan zodat je met een goede start je dag kan beginnen. Wij hebben 5 tips om je ochtenden makkelijker te maken. Maak het meeste van je ochtenden.

1. Drink kersensap

Kersensap zorgt ervoor dat je langer slaapt. Als je voor het slapengaan kersensap drinkt, kun elke nacht langer tot een uur langer slapen. Als je voor een langer periode slaapt is het logisch dat je uitgerust wakker wordt en zo kun je zelfs uitkijken naar opstaan en uit bed gaan om je dag te beginnen.

2. Drink ijskoud water

Probeer  er een gewoonte van te maken waarin je elke ochtend een groot glas koud water drinkt. Koud water heeft een stimulerend effect op je lichaam: het verbetert de cardiovasculaire circulatie, verhoogt je geluksniveaus en sommige mensen beweren zelfs dat water je beter wakker kan maken dan een kop koffie. Dit is goed nieuws voor alle niet koffie mensen like myself.

3. Beloon jezelf op goed gedrag

Stel een beloningssysteem voor jezelf samen waarmee je ernaar uitkijkt om vroeg wakker te worden. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijk schema opstellen waarin je elke keer dat je uit huis gaat zonder te snoozen dat je jezelf trakteert op je favoriete lunch of hapje. Het klinkt een beetje raar, maar het werkt op een chemisch niveau: het verband van een evenement waar je normaal niet naar uitkijkt met iets dat je plezier geeft, is een geweldige manier om je mindset om te keren en je te laten genieten van vroeg wakker worden.

4. Gebruik een app die weet hoe je in elkaar zit.

Hoewel het staren naar je telefoon zeker niet zal helpen om te slapen, zijn er enkele apps die je kunnen helpen je slaapuren te optimaal te pakken en op het juiste moment wakker te worden. De app Sleep Time werkt bijvoorbeeld om je te behoeden voor dat vreselijke gevoel je wekker afgaat tijdens het diepste deel van uw REM-cyclus: Sleep Time gebruikt de gevoelige accelerometer in je telefoon om bewegingen tijdens de nacht te detecteren. Je zult nooit meer ontwaken uit een diepe slaap die weer duizelig wordt.

5. Geef jezelf wat natuurlijk licht

Doe de gordijnen niet dicht in je slaapkamer voordat je gaat slapen. Wakker worden met natuurlijk licht maakt het altijd gemakkelijker om op en uit bed te komen, vooral in vergelijking met wakker worden in een pikzwarte slaapkamer die je bijna smeekt om weer in slaap te vallen. Er is wetenschappelijk bewijs dat dit ook helpt: de natuurlijke klok van je lichaam is dag en nacht gevoelig, dus als je licht ziet, weet je brein dat het tijd is om wakker te zijn.