Schermafbeelding 2019-12-27 om 12.35.15

Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’ beste van 2019

Hoewel velen dachten dat de populaire ‘Joker’ de film van 2019 zou gaan worden, is het ‘Parasite’ geworden die door de Nederlandse filmpers, ‘Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF)’, is uitgeroepen tot de beste film van 2019.

De Zuid-Koreaanse film gaat over een gezin in (letterlijk) de onderwereld van Zuid-Korea en zit vol met drama, humor, spanning, een beetje horror en nog veel meer. Van de Nederlandse filmpers kreeg deze film uit het buitenland de meeste punten. De Nederlandse film met de meeste punten was de horrorfilm ‘Bumperkleef’. Beiden waren dit jaar te zien in de Nederlandse bioscoop.

Schermafbeelding 2019-12-27 om 12.42.58

Het gezin uit de onderwereld maakt kennis met een hele andere wereld, namelijk een steenrijke familie. Dit levert hele interssante ontdekkingen, raadsels, gebeurtenissen en gesprekken op. De film is geregisseerd door Bong Joon Wo, wie een Gouden Palm in Cannes won. Op nummer twee stond wel ‘Joker’, die in Nederland meer dan een miljoen bioscoop-bezoekers trok. Op de derde plek stond ‘Sorry We Missed You’ van Ken Loach. Mocht je ‘Parasite’ nog niet gezien hebben, hij draait momenteel nog in de bioscoop.